Site logo
Dansk Svenska English Norsk Suomeksi Deutsch

800.000 danskere har problemer med at læse

Ifølge OECD har op imod 20 % af den danske befolkning problemer med at læse. Med læseWEB 2.0 og online oplæsning kan du sikre, at jeres website er tilgængelig for denne store gruppe borgere.

Problemer med sproglyde

Ordblindhed skyldes en langsom og upræcis omsætning af bogstaver og ord
til sproglyde. Ordblinde har særlig svært ved ord, som de ikke har set før. Ordblinde kan fx læse kulde i stedet for kunne, og skrive dig i stedet for din.

En indlæringsvanskelighed

Ordblindhed er en specifik sproglig indlæringsvanskelighed og har ikke noget med begavelse at gøre. Nogle læsesvage læser usikkert og langsomt og mister let den røde tråd i teksten,når de selv læser. Denne type brugere, har behov for en klar, flydende og kontinuerlig oplæsning af teksten.

Andre læsesvage har svært ved at afkode lydende i de enkelte ord i teksten. Denne type brugere har behov for en langsom og tydelig oplæsning af det enkelte ord.

Online oplæsning - sådan!

læseWEB 2.0 er en online og hosted løsning, der kan læse en vilkårlig tekst op ved hjælp af talesyntese i meget høj kvalitet. Læseren skal blot markere den tekst, han/hun ønsker oplæst, klikke på afspil-knappen - så læses teksten automatisk op. Med læseWEB 2.0 kan brugeren selv bestemme hvad der skal læses op og samtidig bestemme hvor hurtigt teksten skal læses op.

         
Vidste du at:
Ordblinde har særlig svært ved ord, som de ikke har set før.

 

efaktum Aps  |  Engvej 7 |  9800 Hjørring  |  Denmark  |  Tlf. +45 7027 1088  |  info@leseweb.dk